Teak Onderhoud

TEAK SHIELD: BESCHERMEN TEGEN VLEKKEN VAN ZEEP EN DETERGENT

1. Wanneer moet ik Golden Care TeakShield gebruiken?
TeakShield brengt een bijna onzichtbare, beschermende laag op het houtoppervlak, die voorkomt dat vlekken van eten (koffie, ketchup, rode wijn) snel in het teakhout binnendringen. Teakshield beschermt daarnaast teak ook tegen vocht en het binnendringen van vuil en algengroei, resulterend in een natuurlijke zilver- patina grijze kleur.

2. Kan ik Golden TeakShield gebruiken op nieuw teakhout?
Ja, voordat u TeakShield gebruikt op nieuw teak is het aan te raden om uw meubel licht op te schuren en vervolgens met een licht vochtige doek volledig stofvrij te maken. Heeft u reeds een gladgeschuurd en onbehandeld meubel. Maak deze dan goed stofvrij en laat het meubel voldoende drogen. Verdere instructies vindt u op de fles.

3. Hoe vaak moet ik TeakShield aanbrengen?
Wij raden aan om het teak minstens één keer per jaar met TeakShield te behandelen. Bovenkanten van tafelbladen moeten echter vaker behandeld worden (Afhankelijk van de frequentie van gebruik).

4. Golden TeakShield is op waterbasis. Betekent dit dat het product zeer langzaam droogt?
Alhoewel Golden TeakShield op waterbasis is, droogt het snel. Nadat de eerste laag is aangebracht, dient u wel even vier uur te wachten voordat een tweede laag aangebracht kan worden. Vochtige klimaten kunnen zelfs een iets langere droogtijd vergen. Na de tweede laag dient u bovendien 48 uur wachten voordat de meubelen gebruikt worden. Omdat TeakShield reageert op vocht in de lucht, zal de beschermende reactie pas na ongeveer 1 week na het aanbrengen volledig zijn afgerond.

5. Hoe kan ik TeakShield van het hout verwijderen?
Golden Teak Cleaner kan TeakShield verwijderen. Indien noodzakelijk kan het teak licht geschuurd worden na het drogen.

Onbehandeld teak hout is relatief onderhoudsvrij, extra beschermen doet u best met een teakshield. Reinigen kan met een droge of licht bevochtigde doek. Vlekken van agressieve producten zoals nagellak etc., kan u wegwerken met een schuurpapier korrel 150 of 180.